ЗМІНИ В ПАКЕТІ ДОКУМЕНТІВ ПО ПРОГРАМІ ДОСТУПНЕ ЖИТЛО

В зв’язку зі  зміни до Постанови КМУ від 10 жовтня 2018 р. № 819{Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМУ № 895 від 28.10.2019} «Деякі питання забезпечення громадян доступним житлом» громадяни які бажають приймати участь у програмі, обов’язково повинні надати для визначення платоспроможності, крім довідки з місця роботи, ще довідку про відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків, що надаються податковими органами.

Для отримання відомостей про себе з Держреєстру, фізична особа звертається особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання) або до будь-якого контролюючого органу у разі, якщо фізична особа тимчасово перебуває за межами населеного пункту проживання, подає документ, що посвідчує особу, та заяву за формою № 10ДР.

Представник додає до заяви за формою № 10ДР довіреність, засвідчену в нотаріальному порядку, на отримання відомостей з Держреєстру, документ, що посвідчує особу такого представника, та ксерокопію (з чітким зображенням) документа, що посвідчує особу довірителя.

Також інформацію про суми виплачених доходів та утриманих податків з Держреєстру можна отримати у приватній частині (особистий кабінет)

Електронного кабінету платника з використанням електронного цифрового підпису фізичної особи. Вхід до особистого кабінету Електронного кабінету платника за адресою: https://cabinet.sfs.gov.ua/cabinet/faces/login.jspx.

Довідково. Електронний цифровий підпис можна отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів.

Електронний сервіс «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді» розміщено на офіційному порталі ДФС.

За допомогою меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету платника та «Спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення для формування та подання звітності/запитів до «Єдиного вікна подання електронної звітності» фізична особа – платник податків може сформувати «Запит про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків для заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи/декларації про доходи та витрати осіб, які звернулись за призначенням житлових субсидій» виключно для отримання інформації про себе.

При цьому ознайомитися з порядком отримання відомостей про доходи за допомогою «Спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення для формування та подання звітності/запитів до «Єдиного вікна подання електронної звітності» можна на офіційному порталі ДФС за посиланням: Головна/Фізичним особам/Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді (http://sfs.gov.ua/fizichnim-osobam/vidomosti-doxid).