ЗБІЛЬШЕНО СТАТУТНИЙ КАПІТАЛ ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛА – БІЛЬШЕ КРЕДИТІВ УКРАЇНЦЯМ

Згідно з наказом Міністерства розвитку громад і територій України №18 від 27 січня 2020 року, відповідно до чинного законодавства збільшено статутний капітал Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» на 28 млн грн. за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті України на 2020 рік.

- Додаткові кошти, - зазначив голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний, - будуть спрямовані на збільшення обсягів кредитування громадян зі статутного капіталу Фонду. Вони дадуть змогу додатково надати кредити близько 40 родинам, які потребують власного житла.

***

Порядок надання довгострокових пільгових кредитів для будівництва (реконструкції) та придбання житла молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам за рахунок власних коштів (коштів статутного капіталу) Держмолодьжитла встановлено постановою КМУ від 11 травня 2011 р. №488 і відповідним Положенням.

Право на отримання кредиту мають молоді сім’ї та одинокі молоді громадяни:

1. Віком до 35 років включно (кожного з членів молодої сім’ї – чоловіка та дружини)

2. Перебувають на обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов або у яких відсутнє у власності житло, або мають у власності житлову площу не ˃ 13,65 м2 (без урахування житла, що знаходиться на тимчасово окупованій території);

3. Залишок середньомісячного доходу сім’ї (громадянина) за умови сплати щомісячного платежу за кредитом, не ˂ 3-кратного прожиткового мінімуму (на кожного працюючого члена сім’ї)

Першочергове право на отримання кредиту мають:

- внутрішньо переміщені особи,

- учасники антитерористичної операції (сім’ї учасників антитерористичної операції),

- члени сімей загиблих учасників антитерористичної операції,

- особи з інвалідністю внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у масових акціях громадського протесту з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р.,

- члени сімей громадян, які загинули (померли) внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у масових акціях громадського протесту з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р.

Термін повернення кредиту – до 20 років, але не більше ніж до досягнення позичальником пенсійного віку.

Відсоткова ставка за користування кредитом встановлюється у розмірі облікової ставки Національного банку, що діє на момент прийняття рішення про надання кредиту.

Ознайомитися з повними умовами отримання кредитів зі статутного капіталу можна на офіційному сайті Держмолодьжитла: https://www.molod-kredit.gov.ua/zhytlovi-prohramy/kredyt-z-statutnoho-kapitalu

ЗАЯВУ-АНКЕТУ ПРО РЕЄСТРАЦІЮ МОЖНА ПОДАТИ ЧЕРЕЗ САЙТИ ВСІХ РЕГІОНАЛЬНИХ УПРАВЛІНЬ ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛА.