ВЛАСНЕ ЖИТЛО – СПОРТИВНІЙ СЛАВІ ШЕВЧЕНОКОВОГО КРАЮ

Забезпечення житлом кращих молодих спортсменів та їхніх сімей залишається серед важливих проблем для України. На жаль, в нинішніх умовах держава не має можливості стовідсотково вирішити це питання лише з коштів бюджету.

Але таку можливість дає програма молодіжного кредитування. Незважаючи на те що, фінансування з державного бюджету на цю програму кілька останніх років поспіль не виділяється, місцеві бюджети передбачають кошти, і це таки дає змогу вирішувати питання забезпечення житлом.

За минулі роки Черкаське регіональне управління ДСФУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» знайшло змогу надати молодіжні пільгові кредити на власне житло видатним спортсменам – уродженцям Черкащини.

Отримав такий кредит і Сергій Черкаський, член збірної команди України з кікбоксингу, заслужений майстер спорту України, багаторазовий чемпіон України, переможець всеукраїнських змагань, неодноразовий чемпіон світу, Європи та міжнародних змагань, кращий спортсмен року в Україні з кікбоксінгу. Це Віктор Юрченко, тренер-викладач ДЮСШ «Вікторія», чемпіон світу, призер міжнародних змагань з пауерліфтінгу, дворазовий чемпіон світу з богатирського багатоборства.

Не залишиться без власного житла й Анастасія Сапсай, майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо і самбо, неодноразова чемпіонка Європи, призерка Чемпіонату Світу, переможниця Кубків Європи, учасниця II Європейських ігор, золота призерка Європи 2019 року.