ВІДСТОЮВАТИ ПРАВА ВПО – РАЗОМ ІЗ ФОНДОМ «ПРАВО НА ЗАХИСТ»

Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний і президент Благодійної організації «Благодійний Фонд «Право на захист» Олександр Галкін поставили підписи під меморандумом про співпрацю між Держмолодьжитлом і фондом.

IMG 9444

Метою підписання документу є консолідація зусиль сторін для забезпечення права внутрішньо переміщених осіб на житло, запровадження механізмів, спрямованих на вирішення житлових проблем ВПО, реалізацію інших суспільно важливих проектів.

Держмолодьжитло і «Право на захист» вже мають історію співпраці тривалістю не в один рік, зазначалося під час підписання. Сергій Комнатний наголосив, що фонд є однією з найбільш авторитетних недержавних інституцій з числа тих, що опікуються правами вимушено перемішених осіб в Україні. Спільно здійснюється моніторинг стану забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, узагальнюється досвід зарубіжних країн щодо житлового забезпечення ВПО, вивчаються можливості його застосування в Україні. Сторони координують зусилля для удосконалення нормативно-правової бази у сфері забезпечення права внутрішньо переміщених осіб на житло.

Голова правління Держмолодьжитла нагадав, що за усіма програмами, які супроводжує Держмолодьжитло, забезпечено житлом 1064 сім’ї вимушено переміщених осіб.

Під час спілкування наголошувалося на необхідності підтримки програм модернізації існуючого житла і комунальної інфраструктури для забезпечення комфортних і безпечних умов проживання внутрішньо переміщених осіб. Важливими напрямами співпраці стануть розробка і реалізація місцевих та державних програм забезпечення житлом ВПО.