У ТАЛЛІННІ ПРЕДСТАВЛЕНО ПРОЕКТНУ ПРОПОЗИЦІЮ ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛА

16 квітня у Таллінні (Естонія) відбулося засідання Робочої групи з житлових систем на перехідному етапі. Участь у заході взяв голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний.

04 16 1Під час заходу очільник Державного фонду презентував представникам міжнародних фінансових інституцій проектну пропозицію Держмолодьжитла «Будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб – членів кооперативу «Садівниче Товариство «Малі Дубляни».

Презентація відбулася під час сесії пошуку партнерів між учасниками і проектними експертами Банку розвитку Ради Європи та Європейського інвестиційного банку. Проектну пропозицію було завчасно надіслано для ознайомлення організаторам зустрічі «Housing Europe» та отримано схвальний відгук на неї. Реалізація проектної пропозиції сприятиме забезпеченню житлових прав ВПО в Україні за підтримки міжнародних донорів.

Доцільність участі Держмолодьжитла в засіданні Робочої групи з житлових систем на перехідному етапі визначена необхідністю вивчення кращих міжнародних практик та актуальністю для Фонду питань, що обговорюються під час заходу. Зокрема, це залучення приватного сектору в забезпечення доступним житлом, кооперативне житло, прогрес інклюзивних житлових політик Східної Європи, фінансування соціальних житлових проектів, створення сталих мікрорайонів доступного житла, вирішення комплексних проблем вразливих груп.

Візит відбувся за підтримки Проекту Ради Європи «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень». Фінансування поїздки голови правління Фонду здійснювалося за рахунок зазначеного Проекту Ради Європи.