ЩОДО РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОГРАМИ КРЕДИТУВАННЯ УЧАСНИКІВ АТО/ООС ТА ВПО

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання пільгового довгострокового державного кредиту внутрішньо переміщеним особам, учасникам проведення антитерористичної операції (АТО) та/або учасникам проведення операції Об’єднаних сил (ООС) на придбання житла, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 27 листопада 2019 р. №980,

Держмолодьжитло з 09.00 03 грудня до 18.00 05 грудня 2019 року організувало та здійснило прийом і реєстрацію заяв від громадян для участі в зазначеній програмі. Прийом заяв відбувався як на особистому прийомі в регіональних управліннях Фонду, так і шляхом подання електронною поштою та через спеціальну форму на інтернет-сайтах РУ Держмолодьжитла.

За цей період у всіх регіонах України прийнято 10 181 заява від громадян на участь у зазначеній програмі. З цього числа від учасників АТО/ООС – 3503 заяви, ВПО – 6678.

Актуальні реєстри кандидатів для участі в програмі розміщені на інтернет-сайтах усіх регіональних управлінь Держмолодьжитла.

У потенційних учасників програми виникає запитання щодо того, як працюватиме програма надалі.

Інформуємо, що в межах розподілу коштів між адміністративно-територіальними одиницями регіональні управління Фонду за наданими контактними даними і через інтернет-сайти РУ відповідно до черговості запрошуватимуть громадян, які зареєструвалися, для безпосереднього подання передбаченого Порядком реалізації програми повного пакету документів, розгляду обраних громадянами об’єктів та підготовки пропозицій, які виноситимуться на розгляд комісії Міністерства розвитку громад і територій України, з подальшим укладенням договору на надання кредиту.