НА ЧЕРКАЩИНІ УЧАСНИКИ АТО АКТИВНО КОРИСТУЮТЬСЯ ОБЛАСНОЮ ПРОГРАМОЮ ЖИТЛОВОГО КРЕДИТУВАННЯ

У Черкаській області працює програма пільгового житлового кредитування, скориставшись якою, мають змогу поліпшити житлові умови учасники АТО/ООС, які не підпадають під дію відповідної державної програми. Про це на нещодавній колегії обласної адміністрації розповів директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало, повідомляють черкаські ЗМІ. Прозвучала інформація про результати реалізації державної та обласної програми поліпшення житлових умов для бійців.

2018 року з обласного бюджету на ці потреби виділено 1 млн грн, а місцеві бюджети області передбачили 14 млн грн. Завдяки цим коштам 21 родина бійців поліпшила свої житлові умови минулого року, а в цілому за час дії програми, нею скористалося 43 сім’ї.

Сьогодні потребують поліпшення житлових умов 765 черкаських родин учасників АТО/ООС та 27 – внутрішньо переміщених осіб, які захищали Україну в АТО/ООС і визнані особами з інвалідністю внаслідок війни III групи.

Водночас до Черкаського регіонального управління Держмолодьжитла, яке адмініструє обласну програму, заяви на отримання кредиту подали 190 учасників АТО. В обласному і місцевих бюджетах регіону у 2019 році передбачили на ці потреби вже 15,5 млн грн. Варто активізуватися і об’єднаним громадам, підкреслив Руслан Чикало.