ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛО ШУКАЄ МОЖЛИВОСТІ ЗАЛУЧЕННЯ ПОЗАБЮДЖЕТНИХ ДЖЕРЕЛ ФІНАНСУВАННЯ ЖИТЛОВИХ ПРОГРАМ

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву стурбований недостатнім рівнем фінансування житлових програм. Адже понад 650 тисяч громадян потребують реалізації свого конституційного права на власне доступне і достойне житло. В останні роки до них додалися нові категорії населення, які невідкладно потребують допомоги держави, – учасники антитерористичної операції і внутрішньо переміщені особи.

Фінансування житлових програм за рахунок коштів місцевих бюджетів, розміри якого в багатьох регіонах України суттєво і стабільно зростають, дає змогу вирішити житлову проблему локально.

У ситуації, що склалася, Держмолодьжитло веде пошук шляхів задоволення запиту людей на власне житло. Зокрема, статутними повноваженнями Фонду передбачена можливість залучення позабюджетних джерел фінансування житлових програм.

З метою розширення можливостей для громадян з вирішення житлового питання Фонд проводить роботу із залучення позабюджетного фінансування житлових програм. Фахівцями Держмолодьжитла розроблено низку концептуальних пропозицій, які ми обговорюємо з потенційними донорами.Ці проекти представляємо до уваги суспільства для загального ознайомлення на нашому офіційному сайті:

ü КОНЦЕПЦІЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТУ «Забезпечення житлом найбільш незахищених верств населення шляхом надання їм підтримки за рахунок залучених грантових ресурсів»,

ü КОНЦЕПЦІЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТУ «Забезпечення житлом найбільш незахищених верств населення шляхом надання їм пільгового кредиту за рахунок та з залученням грантових ресурсів»,

ü КОНЦЕПЦІЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТУ «Будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб – членів кооперативу «Садівниче Товариство «МАЛІ ДУБЛЯНИ».

Наголошуємо, що Фонд відкритий для всіх, хто бажає залучитися до обговорення і реалізації проектів, спрямованих на вирішення житлового питання громадян України.